Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könyvbemutató az Édentől Északra Művészeti Csoportban

2012.10.16

hpim3856.jpgA ZENEISÉG volt, annak az összejövetelnek a témája, amin a Tündérszövetet is bemutathattam.

 

A zene számomra a csodák közül egy. Olyan – a megszokottól eltérő – dolog, ami Isten jelenlétét bizonyítja a világban. Ugyanis hihetetlen, megfoghatatlan.
 Istentől jövő adomány, hogy hallunk. Igaz, látunk is, nagyjából egyformán. Ha valakinek esetleg gyengébb a szeme, van szemüveg, lehet javítani. A halláson is, hiszen vannak jó hallókészülékek, melyek segítik a jól hallást. De a zeneit? Hogy halljam a szekundot, a tercet? Ezt is lehet gyakorolni. De hogy eljusson a lélekig az a muzsika, amit a zeneszerző egészben hall? Hogy halljam, hogy valami hamis? Ezt nem lehet beültetett műszerekkel elérni. Lehet, hogy ez inkább a lélek ráhangolódása. Mint ahogy a költészetre is hangolódni kell, felismerni a messziről jött, tele-szívű, nap mellől tudósító költőt és zeneszerzőt, aki megszólít, aki egy nyelven beszél velünk és magával hív végtelen és nem evilági mezőkre.
Akkor jó a zene, ha elragad és ha magamra ismerek benne. Nekem a lendületes, dinamikus, táncolnivaló zenék tetszenek, általában filmzenéknél érzem, hogy elragadnak. Ezekre indul meg a lélek aktivitása. Azt hiszem, a három kívánságom közül az egyik az lenne, hogy mindenféle külső segítség nélkül létre tudjak hozni magamban egész zenekaros zenéket és halljam ezeket, ne csak dúdoljam. Szóval lehessek zeneszerző és zenegép egyszerre.
Húsvétváró
 Elvitték a tüzet
nincs hol megaludni
elvitték a tüzet
nincs mit megszentelni
elvitték a tüzet
nincs mért imádkozni
elvitték a tüzet
nincs miért felkelni
elvitték a tüzet
nincs mért verset írni
elvitték a tüzet
nincsen miért élni
elvitték a tüzet szemedből

hpim3848.jpghpim3871.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.